retete de pasca
4 participan?i
Pagina 1 din 1
retete de pasca
stie cineva cum se face pasca?
MARY83- MODERATORI
- Numarul mesajelor : 304
Varsta : 40
Localizare : mangalia
flores :
Data de inscriere : 10/04/2008
Re: retete de pasca
faci aluatul la fel ca si la cozonac ,il faci impletit in doua in forma de cerc, pe fundul tavii faci o foaie de coca mai subtire la care peste ea pui aluatul impletit,in interiorul cercului pui.....stafide ,branza ,esenta de rom ,zahar si oua
Re: retete de pasca
da pe asta o stiu de la mam dar aici la noi nu se face asa
MARY83- MODERATORI
- Numarul mesajelor : 304
Varsta : 40
Localizare : mangalia
flores :
Data de inscriere : 10/04/2008
Re: retete de pasca
Ingrediente:
pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg. faina, 8 galbenusuri, coaja de lamiie, o cana cu lapte dulce, 300 gr. zahar, 200 gr. unt. Pentru umplutura: 1 kg. smintina groasa, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamiie, 100 gr. stafide, 300 gr. zahar, sare
Mod de preparare:
Se framinta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul. Se da vasul la cuptor si se coace ca orice cozonac. Din cantitatea respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca. Umplutura se realizeaza combinind zaharul, stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat cu smintina. Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta. Se pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se intoarce pe o farfurie.
pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg. faina, 8 galbenusuri, coaja de lamiie, o cana cu lapte dulce, 300 gr. zahar, 200 gr. unt. Pentru umplutura: 1 kg. smintina groasa, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamiie, 100 gr. stafide, 300 gr. zahar, sare
Mod de preparare:
Se framinta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul. Se da vasul la cuptor si se coace ca orice cozonac. Din cantitatea respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca. Umplutura se realizeaza combinind zaharul, stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat cu smintina. Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta. Se pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se intoarce pe o farfurie.
Re: retete de pasca
da la moldova se face asa elena
dar in dobrogea se face numai cu branza sau cu cacaoua
dar in dobrogea se face numai cu branza sau cu cacaoua
MARY83- MODERATORI
- Numarul mesajelor : 304
Varsta : 40
Localizare : mangalia
flores :
Data de inscriere : 10/04/2008
Re: retete de pasca
da asa este
MARY83- MODERATORI
- Numarul mesajelor : 304
Varsta : 40
Localizare : mangalia
flores :
Data de inscriere : 10/04/2008
Re: retete de pasca
Eu pasca o fac la fel ca aluatul de cozonac (numai ca,cantitatile le pun la jumatate);v-am lasat si voua reteta pt cozonac
mihaela83- Numarul mesajelor : 46
Varsta : 40
Localizare : bucuresti-dr.taberei
flores :
Data de inscriere : 22/04/2008
Re: retete de pasca
da asa stiu si eu sa fac pasca
MARY83- MODERATORI
- Numarul mesajelor : 304
Varsta : 40
Localizare : mangalia
flores :
Data de inscriere : 10/04/2008
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|